Maria 2.0 stuurt 20.000 kaartjes naar de paus

De beweging 'Maria 2.0' werd in 2019 gelanceerd en raakte bekend door lokale en nationale protestcampagnes, zoals de kerkstakingen in Duitsland.
31/10/2021 - 10:00
Duitse geëngageerde katholieke vrouwen kwamen in 2019 voor de kerkdeuren samen
Duitse geëngageerde katholieke vrouwen kwamen in 2019 voor de kerkdeuren samen © Maria 2.0

De Duitse kritische hervormingsbeweging Maria 2.0 kondigt aan dat zij in de eerste week van november vanuit Duitsland een slordige 20.000 postkaarten wil laten bezorgen aan paus Franciscus. Daarmee willen wij de aandacht vestigen op de grieven in de katholieke Kerk in Duitsland, werd woensdag gezegd door vertegenwoordigers van de beweging in Hamburg en Essen. Maria 2.0 wil met dit initiatief haar stem laten horen in de voorbereiding van de bisschoppensynode 2021-2023 over een synodale Kerk en wil naar eigen zeggen ook vermijden dat de katholieke Kerk in Duitsland zou doodbloeden.

Op de kaarten die verspreid worden, staat de tekst: Ik weet niet hoe lang ik in deze Kerk kan en zal blijven! De ondertekenaars dringen bij de paus erop aan dat hij een einde maakt aan de systematische oorzaken van seksueel geweld in de volgens Maria 2.0 volledig door mannen gedomineerde en op macht gebaseerde katholieke Kerk. Ze willen dat hij vrouwen meer verantwoordelijke kerkelijke functies zou geven en dat hij vrouwen die dat wensen de kans zou geven om tot diaken en priester te worden gewijd.

Bron: KNA