Nieuwe zustergemeenschap in Verviers

De zusters uit Brazilië en Rwanda gaan de kerk ook dichter bij de jongeren brengen.
10/07/2020 - 10:00

Het dekenaat  Verviers kondigt aan dat er weldra vier zusters komen wonen in Le Carrefour, gelegen tegenover de Saint-Remaclekerk. Twee zusters van de kleine gemeenschap komen uit Rwanda, de andere twee uit Brazilië. Hiermee willen wij ook investeren in jongeren, verduidelijkt diaken Marc Lemaire in de krant La Meuse. De zusters behoren tot de congregatie van de Dames van de Christelijke Scholen. Zij zullen zich engageren in het dekenaat Verviers, vooral bij de jeugd van Verviers.

Momenteel loopt een procedure voor de renovatie en herinrichting van Le Carrefour. Het project liep vertraging op omdat de stad Verviers in eerste instantie een negatief advies afleverde. Het stadsbestuur beschouwde het project aanvankelijk als een vorm van collectieve huisvesting. Maar de zusters zijn als een familie. Het is een gemeenschap, zegt diaken Lemaire, die alle vertrouwen erin heeft dat het project in tweede instantie wordt goedgekeurd.

Omdat de werken nog enige tijd in beslag nemen en omwille van de coronapandemie, die vooral in Brazilië zwaar heeft toegeslagen, verwachten wij niet dat de vier zusters al binnen enkele weken, zelfs maanden arriveren. Door de huidige gezondheidssituatie in Brazilië moeten wij langer wachten. Maar de leiding van de congregatie heeft beloofd dat zij zo snel mogelijk komen, verzekert diaken Lemaire.

Bron: La Meuse