Patroons van WJD 2019 in Panama bekend gemaakt

De organisatoren van de Wereldjongerendagen die in 2019 in Panama plaatsvinden, hebben de patroonheiligen van het evenement bekend gemaakt.
26/05/2017 - 09:14
Braziliaanse jongeren tijdens wereldjongerendagen in Rio
Braziliaanse jongeren tijdens wereldjongerendagen in Rio © IJD

De organisatoren van de Wereldjongerendagen ​(WJD) hebben eerder van de week de patroons bekendgemaakt voor de WJD-editie 2019 die van 20 tot 27 januari in Panama zullen plaatsvinden. Net zo bij de vorige edities zijn ook dit keer Don Bosco en paus Joannes Paulus II, die de Wereldjongerendagen in het leven heeft geroepen, patroon van het evenement.

Minder vanzelfsprekend is dat nu ook de zalig verklaarde Salvadoraanse aartsbisschop Oscar Romero, die in 1980 werd vermoord, en de zalig verklaarde Nicaraguaanse zuster van Don Bosco Maria Romero Meneses, die in 1977 overleed en zich verdienstelijk maakte in de organisatie van onderwijs en animatie voor kinderen uit arme gezinnen, ook tot patroons zijn uitgeroepen.

Twee andere patroonheiligen zijn Cristero José Luis Sanches del Rio, die in 1928 door Mexicaanse revolutionairen werd vermoord omdat hij op zijn 14de het katholicisme weigerde af te zweren, en de indianenheilige Juan Diego. Die laatste was getuige van de verschijningen van de heilige Maagd in Guadelupe. Juan Diego bekeerde zich na de verschijningen tot het katholicisme en werd een voorbeeld en inspiratie voor de bekering van de inheemse bevolking tot het christendom.

Bron: I.Media