Paus reist in 2022 naar Zuidoost-Azië

Paus Franciscus zal volgend jaar voor het eerst sinds de start van zijn pontificaat naar Oceanië reizen.
12/09/2021 - 10:00
Paus Franciscus
Paus Franciscus © SIR

Verschillende media bevestigen op basis van informatie van diplomaten van het staatssecretariaat van de Heilige Stoel dat paus Franciscus van plan is om volgend jaar opnieuw naar Azië te reizen. Eerder raakte al bekend dat Franciscus de voormalige Portugese kolonie Oost-Timor zal bezoeken. Tijdens die reis zou hij nu blijkbaar ook naar Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea (Oceanië) reizen.

Het bezoek aan Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, stelt de paus in staat om de relaties tussen de katholieke Kerk en de moslims te versterken. In Oost-Timor staan de vrede en de heropbouw na de onafhankelijkheid centraal. En Papoea-Nieuw-Guinea biedt dan weer de kans om de aandacht te vestigen op het milieu en het lot van de oorspronkelijke bevolking.

Paus Franciscus werd ook uitgenodigd naar Spanje. De Spaanse religieuze portaalsite Religion Digital acht de kans groot dat Franciscus in 2022 het bekende bedevaartsoordSantiago de Compostelabezoekt, naar aanleiding van het Heilig Jacobusjaar. Maar die reis, als die er al komt, zal in elk geval geen staatsbezoek zijn.

Bron: Religion Digital