Paus roept jongeren op tot zorg voor de schepping

Meer dan 7.000 Italiaanse tieners en jongvolwassenen mochten afgelopen zaterdag vragen stellen aan paus Franciscus.
08/05/2017 - 14:54
Paus ontmoette zaterdag 7.000 Italiaanse jongeren
Paus ontmoette zaterdag 7.000 Italiaanse jongeren © SIR

Paus Franciscus heeft zaterdag in een zaal vol tieners en jongwassenen zijn diepe bezorgdheid uitgedrukt over de staat van oorlog waarin grote delen van de wereld verkeren. Wij zijn de schepping aan het vernietigen, vertelde hij de zevenduizend jonge Italianen van de zogenaamde Scholen van Vrede, een initiatief van het Italiaanse ministerie van Onderwijs in samenwerking met het Vaticaan.

De jongeren kregen de kans om de paus persoonlijk vragen te stellen. Die hadden onder meer betrekking op geweld en onrecht in de wereld. De wereld is in oorlog en er groeit onder ons een cultuur van vernietiging, vertelde Franciscus, die de vluchtelingencrisis als de grootste tragedie sinds de Tweede Wereldoorlog omschreef. Hij hekelde ook de wapen-, drugs-, en mensenhandel, die slechts de god van het geld sterker maken.

Paus Franciscus moedigde de jongeren aan tot zorg voor de schepping. Wij zijn de schepping, het meest kostbare geschenk dat God ons heeft gegeven, niet alleen aan het vervuilen maar ze ook aan het vernietigen.

Bron: I.Media/Katholieknieuwsblad.nl