Paus verlengt opdracht Commissie Kinderbescherming

Misbruikslachtoffer Juan Carlos Cruz is voor drie jaar benoemd als lid van de Pontificale Commissie voor de Bescherming van Minderjarigen.
25/03/2021 - 12:55

Paus Franciscus heeft gisteren woesndag de opdracht van de Pauselijke Commissie voor de Bescherming van Minderjarigen verlengd en de leden daarvan, onder meer de psycholoog en jezuïet Hans Zollner en de Nederlandse expert Myriam Wijlens, herbenoemd. Tegelijk werd Juan Carlos Cruz, een slachtoffer van seksueel misbruik, aangesteld als nieuw lid. Door de coronapandemie kon de commissie het voorbije jaar uitsluitend online overleggen.

De Chileense activist Juan Carlos Cruz is een bekende voorvechter van gerechtigheid voor slachtoffers van seksueel misbruik in de katholieke Kerk. Hij werd als jongen misbruikt door de beruchte Chileense priester Fernando Karadima, die in 2011 door de Congregatie voor de Geloofsleer wegens veelvuldig misbruik van jongens in de jaren 1980 en 1990 uit het priesterambt werd gezet. Paus Franciscus had in april 2018 een ontmoeting met Cruz en andere slachtoffers van Karadima op  een bijeenkomst in het Vaticaan en bood toen zijn verontschuldigingen aan voor het misbruik.

Bron: Kathpress.at