Paus viert eucharistie met 28.000 gelovigen in Bahrein

Met zijn 28.000 deelnemers wordt de eucharistieviering met paus Franciscus de talrijkst bijgewoonde christelijke eredienst ooit in Bahrein. 
30/10/2022 - 11:00
Interreligieuze ontmoeting in Ur, de geboorteplek van aartsvader Abraham
Interreligieuze ontmoeting in Ur, de geboorteplek van aartsvader Abraham © VaticanNews

Tijdens zijn komende bezoek van 3 tot 6 november 2022 zal paus Franciscus een eucharistieviering opdragen  in het Nationale Stadion van Bahrein samen met 28.000 deelnemers. Dat is opmerkelijk, want het land telt slechts een minderheid van katholieke gelovigen. Voor de gelegenheid reizen dan ook veel gelovigen uit Saudi-Arabië, Koeweit en Oman naar Bahrein om er de openluchtmis bij te wonen.

Saji Thomas, de pastoor van de Onze-Lieve-Vrouw van Arabiëkathedraal, verzekert nochtans dat er veel meer vragen voor een ticket zijn binnengekomen dan er plaatsen beschikbaar waren. Helaas moeten wij vele mensen weigeren. Van de aanwezigen zijn er 24.000 uit Bahrein zelf. In de eucharistieviering zullen een 120-tal priesters, kardinalen en bisschoppen concelebreren. Er helpen ook een 300-tal leken bij het uitdelen van de communie. De pausreis heeft als thema: Vrede op aarde voor alle mensen van goede wil

Bron: Kathpress.at