Paus vraagt studie van Vaticanum II

Het Dicasterie voor Evangelisatie bereidt enkele publicaties voor die gelovigen moeten helpen om de documenten van Vaticanum II beter te leren kennen
03/07/2022 - 12:06
Tweede Vaticaans Concilie
Tweede Vaticaans Concilie © Centrum voor Conciliestudie Vaticanum II

Paus Franciscus roept gelovigen uit de hele wereld op om in 2023 voldoende tijd te besteden aan het bestuderen van de documenten van het Tweede Vaticaans Concilie, ter voorbereiding van het Heilig Jaar 2025. 

Bij de voorstelling van het logo voor het Heilige Jaar 2025 verwees aartsbisschop Salvatore Fisichella, die door de paus werd aangesteld om de planning van het Heilige Jaar te coördineren, naar de belangrijkste constituties van het Tweede Vaticaanse Concilie: de constitutie over de heilige liturgie (Sacrosanctum Concilium), de constitutie over de Kerk (Lumen Gentium) de constitutie over de goddelijke openbaring (Dei Verbum) en de pastorale constitutie over de Kerk in de moderne wereld (Gaudium et Spes). Mgr. Fisichella kondigde aan dat er ter ondersteuning enkele gebruiksvriendelijke publicaties komen die geschreven zijn in een aansprekende taal, om nieuwsgierigheid op te wekken.

Mgr. Fisichella voegde eraan toe dat er later nog informatie zal verstrekt worden over het jaar van gebed en geestelijke voorbereiding voor het jubileum in 2024.

Bron: SIR/Sunday Visitor