Poolse bisschop teruggetreden

Paus Franciscus heeft het ontslag aanvaard van de Poolse bisschop Zbigniew Kiernikowski na een onderzoek van het Vaticaan inzake seksueel misbruik.
29/06/2021 - 10:19

Paus Franciscus heeft het ontslag aanvaard van bisschop Zbigniew Kiernikowski (74) van het Poolse bisdom Legnica (Liegnitz). De bisschop zou volgens een onderzoek van het Vaticaan nalatig geweest zijn bij de behandeling van de klachten over het seksueel misbruik van kinderen door een priester in het bisdom Siedlce, dat hij leidde van 2002 tot 2014.

Sinds maart heeft het Vaticaan al vijf Poolse bisschoppen gesanctioneerd voor de manier waarop zij klachten over seksueel misbruik hebben behandeld. Radio Vaticaan

Mgr. Kiernikowski wordt vrijdag 75 jaar. Hij bereikt dan de leeftijdsgrens waarop bisschoppen volgens het kerkelijk recht sowieso hun ontslag aan de paus moeten aanbieden. Paus Franciscus heeft Andrzej Siemieniewski (63), de hulpbisschop van Wroclaw, aangesteld als nieuwe bisschop van het bisdom Legnica, in Neder-Silezië, in het zuidwesten van Polen.

Bron: Kathpress.at