Stripverhaal over de Heilige Jozef

In een nieuw Amerikaanse stripverhaal wordt het verhaal vertelde van de H. Familie en wordt Jozef voorgesteld als een soort superheld.
30/07/2023 - 09:00
The Chaste Heart of St. Joseph
The Chaste Heart of St. Joseph © Donald Calloway en Marian Press

In de VS is een erg succesvol grafisch stripverhaal gepubliceerd over de Heilige Jozef (en de Heilige Familie). De teksten zijn geschreven door Donald Calloway, een pater van de montfortanen. De graficus Sam Estrada zorgde voor de tekeningen. Pater Donald Calloway, die eerder al stripverhalen heeft gemaakt over Fatima en Guadalupe, zegt dat ervoor gekozen werd om geen historisch verslag te brengen van het leven van de Heilige Familie. Wij opteerden voor een sterk verhaal voor jong en oud over een familie met geadopteerde kinderen, die gefascineerd raakt door de Heilige Jozef waarover de kinderen honderduit vragen stellen. Wij bedachten kinderen en hun namen en waar ze vandaan kwamen. Dat werkt perfect.

Het 84 pagina’s tellende stripverhaal ‘The Chaste Heart of St. Joseph’ is uitgegeven op groot formaat en bevat mooie, gedetailleerde en erg kleurrijke tekeningen. Het vraag-en-antwoordformaat moet het verhaal boeiend maken voor kinderen en ervoor zorgen dat de jongeren enthousiast reageren. Wij krijgen vele reacties over kinderen die het stripverhaal in een dag hebben uitgelezen.

Donald Calloway meent dat stripverhalen een goede manier zijn om kinderen van vandaag te bereiken: Veel leken en professionals uit de wereld van de drukkerij en uitgeverij vertellen mij dat grafische romans, met al hun helden, momenteel erg populair zijn. Deze generatie houdt op dit moment erg veel van visuele dingen. Dit boek, ook al komt het over als een stripverhaal of graphic novel, is diepgaand. Maar het wordt gepresenteerd op een manier die voor iedereen geschikt is. Je hoeft geen theoloog te zijn om dit boek te lezen en het te begrijpen.

Bron: National Catholic Reporter