Stripverhaal over martelaren van Gorcum online

In 1572 gaven negentien katholieke geestelijken hun leven voor hun geloof; ze raakten bekend als de 'Martelaren van Gorcum'.
14/05/2022 - 09:00
Het stripverhaal van de martelaars van Gorcum
Het stripverhaal van de martelaars van Gorcum © Bisdom Rotterdam

De Tijdelijke Dood, het stripverhaal over de dood van de martelaren van Gorcum, is voor het eerst online voor een breed publiek beschikbaar. Het werd gedigitaliseerd ter ondersteuning van de herdenking van de 450ste verjaardag van die tragische gebeurtenis. Het 48-pagina’s tellende stripverhaal werd voor het eerst gepubliceerd in 2007. Het werd getekend door Geert de Sutter

De digitalisering moet aansporen om de verjaardag van de Nederlandse martelaren dit jaar extra te herdenken. De onlinepublicatie valt samen met het begin van het nieuwe bedevaartseizoen, waarvoor vanmorgen om 11 uur het startschot wordt gegeven met een pontificale hoogmis met mgr. Herman Woorts, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht en referent voor de bedevaarten, en bisschop Hans Van den Hende van Rotterdam.

Nog tot 31 augustus is de bedevaartskerk geopend van 13 tot 17 uur van dinsdag tot vrijdag en van 13 tot 16 uur op zaterdag en zondag.