Thema van Wereldvrededag 2022 is bekend

Dit keer staan werk, onderwijs en de solidariteit tussen de generaties centraal in de boodschap van paus Franciscus voor de 55ste Wereldvrededag.
16/11/2021 - 21:45
Wereldvrededag
Wereldvrededag © Vatican Media

De boodschap van paus Franciscus voor Wereldvrededag, die jaarlijks op 1 januari wordt gehouden, staat dit keer in het teken van de verschillende aspecten van werk en onderwijs. Het Dicasterie voor de Bevordering van Integrale Menselijke Ontwikkeling maakte bekend dat er voor de 55ste editie van Wereldvrededag is gekozen voor thema: Onderwijs, werk, dialoog tussen de generaties: instrumenten voor het creëren van een duurzame vrede.

Volgens het dicasterie pleit de paus in zijn boodschap voor meer solidariteit tussen de generaties en de versterking van het geloof in een gemeenschappelijke toekomst in vrede. Hij zal ook stilstaan bij de bijdrage van regeringen tot een perspectief van vrede. In de vredesboodschap staan 4 vragen centraal:

  • Komt het werk in de wereld min of meer tegemoet aan de vitale behoefte van de mens aan gerechtigheid en vrijheid?
  • Zijn de generaties echt solidair met elkaar?
  • Geloven ze in de toekomst?
  • Slaagt de overheid erin om in deze context een horizon van vrede uit te tekenen?

Op initiatief van paus Paulus VI organiseert de rooms-katholieke Kerk al sinds 1968 een Wereldvrededag. Die wordt jaarlijks gehouden op 1 januari, op het hoogfeest van de Moeder Gods. Zoals dat ook bij de andere werelddagen telkens het geval is, schrijft de paus elk jaar voor Wereldvrededag een boodschap over een specifiek onderwerp, waarin hij iedereen uitnodigt om de tekenen van de tijd doorheen de ogen van het geloof te lezen.

Bron: I.Media/Kathpress.at