Volgende algemene audiëntie paus opnieuw met publiek

Vanaf volgende week woensdag vindt de algemene audiëntie opnieuw plaats op de San Damaso-binnenkoer van het pauselijk paleis met beperkt publiek.
08/05/2021 - 10:25
De Cortile di San Damaso, het binnenplein van het apostolische paleis waar straks de algemene audiënties opnieuw plaatsvinden
De Cortile di San Damaso, het binnenplein van het apostolische paleis waar straks de algemene audiënties opnieuw plaatsvinden © VaticanMedia

Na een lange onderbreking wegens de derde golf coronapandemie zal de volgende woensdagse algemene audiëntie met paus Franciscus opnieuw in de openlucht en voor een beperkt publiek plaatsvinden. Zoals dat al eerder het geval was, wordt de locatie voor de audiëntie de Cortile di San Damaso, een binnenplaats van het apostolische paleis. toegelaten. Volgens de eerste berichten zou het niet nodig zijn vooraf tickets te reserveren. De deelnemers zullen via de Bronzen Poort op het Sint-Pietersplein op het binnenplein worden toegelaten en worden verzocht zich strikt te houden aan de geldende gezondheidsbeperkingen.

Tot afgelopen woensdag werd de wekelijkse toespraak van de paus via livestream uitgezonden vanuit de bibliotheek van het pauselijke paleis. Daarbij was hooguit een tiental gasten aanwezig, die volgens de geldende coronavoorschriften op voldoende afstand van elkaar moesten plaatsnemen.

Bron: Kathpress