Zwitserland: Mis en openluchtfeest aan Gotthard

Zwitserse katholieken vierden hun nationale feestdag met een openluchtmis op 2.000 meter hoogte.
02/08/2023 - 16:01
De gotthardpass
De gotthardpass © Ticino

Naar aanleiding van de Zwitserse nationale feestdag werd er gisteren door hulpbisschop Alain de Raemy, apostolisch administrator van het bisdom Lugano een openluchtmis en aansluitend nog een feest gehouden op de Gotthardpas. Ook de kille temperatuur en de felle regen konden de talrijk aanwezige gelovigen gisteren niet afschrikken. 

De viering op een hoogte van 2000 meter heeft al sinds het Jubeljaar 2000 op initiatief van de parochie van Airolo Ticino plaats. Vandaag heeft de viering de steun van de bisdommen in de kantons Ticino, Uri en Graubünden. 

De locatie van het Gotthardmassief is gekozen, omdat het een symbolische locatie is voor heel Zwitserland. De Gotthard is al sinds de Middeleeuwen een belangrijke schakel tussen noord en zuid. Wij zijn hier samengekomen om voor heel Zwitserland te bidden, vertelde de hulpbisschop bij het begin van de dienst. In zijn preek herinnerde Alain de Raemy de Zwitsers aan de vrije en onafhankelijke band die de Zwitsers met elkaar hebben opgebouwd. Laten wij de traditie van wederzijdse broederschap in Zwitserland herontdekken. Maar laten wij tegelijk ons hart blijven openstellen en onze blik richten op de wereld.

Bron: Radio Vaticaan