2.500 extra plaatsen voor eucharistieviering met paus in Brussel

Op zondag 29/9 (10 uur) gaat paus Franciscus de eucharistieviering voor in het Koning Boudewijnstadion. Inschrijven kan vanaf donderdag 12/9 om 10 uur
10/09/2024 - 17:06

Op zondag 29 september om 10 uur gaat paus Franciscus de eucharistieviering voor in het Koning Boudewijnstadion op de Heizel in Brussel. De 35.000 daartoe voorziene plaatsen zijn volledig ingenomen. 

De organisatoren hebben nu 2.500 extra plaatsen weten te creëren door evenveel zitjes voor jongeren te verhuizen naar de rand van de piste van het stadion. Er worden ook extra schermen in het stadion geplaatst voor zitplaatsen met minder goed zicht op het altaar.


Prioriteit voor parochies en andere groepen, en voor jongeren

De extra plaatsen die nu vrijkomen, worden prioritair toegekend aan de parochies en andere groepen die er nog geen konden krijgen. Zij kunnen, zoals de andere parochies en groepen, tot maximum 50 plaatsen aanvragen.

Ook jongeren van het festival Hope Happening blijven voorrang krijgen. 7.500 plaatsen zijn voor hen gereserveerd.

De weinige individuele plaatsen die dan nog zullen overblijven, kunnen worden gereserveerd vanaf donderdag 12 september om 10 uur via de site www.pausbezoek.be.

Parochies die geen tickets kunnen bemachtigen, worden uitgenodigd om de viering met paus Franciscus in hun parochiekerk uit te zenden.

Het logo van het pausbezoek aan België illustreert een Kerk die onderweg is
Het logo van het pausbezoek aan België illustreert een Kerk die onderweg is. © pausbezoek.be

Meer nieuws

Abbé Pierre in 1955

Ook rijst de vraag of zijn idoolstatus ertoe heeft bijgedragen dat slachtoffers van zijn seksueel geweld en machtsmisbruik niet durfden praten.

Zoals gewoonlijk spreekt de paus tijdens de terugvlucht met journalisten die hem vergezelden op zijn Azië-Oceaniëreis

Amerikaanse katholieken staan op 5-11 voor een moeilijk keuze: een kandidaat die voor abortus pleit of een die 11 miljoen migranten wil deporteren.

Slechts één boog herinnert aan de 13de-eeuwse Walsingham Abbey van augustijner kanunniken

Drie Nigeriaanse augustijnen zullen voorgaan in een van de belangrijkste katholieke bedevaartsplekken van Engeland met 150.000 bezoekers per jaar.

Portret Anselm Grün op groene achtergrond

Benedictijn Anselm Grün verkocht wereldwijd ruim 14 miljoen boeken en werd in meer dan 30 talen vertaald. Ruim 1.000 fans kwamen naar de huldiging.

Duitser Jeremias Schröder voor zijn abdij in Sankt-Ottilien.

Schröder wordt in december pas 60 en was totnogtoe abt in Sankt-Ottilien in Eresing, Duitsland. Hij volgt Amerikaan Gregory Polan op.

Geert Morlion

Morlion (70) is nu deken van Kortrijk. Hij volgt monseigneur Dirk Smet op, die bij het bereiken van de leeftijd van 75 jaar eervol ontslag kreeg.