Veronique Sneyaert bundelt rouwverhalen in 'Schoonheid in verlies'.
Hoofdredacteur Koen Vlaeminck blikt terug op het Allerheiligenweekend met een verhaal uit zijn jeugd, over een verongelukte buurjongen.
'Hoewel de dood overal om ons heen is, blijft hij toch onbekend.' Lees de column van Kolet Janssen.
Wil je graag laten zien dat je meeleeft met iemand die rouwt, maar weet je niet goed hoe er aan te beginnen? Probeer het met een kaartje.
Het bronzen werk van een man die zelf leed onder de dood van zijn vrouw verbeeldt de broze balans tussen troost en onuitsprekelijk verdriet.
Trick or treat was in oorsprong meer dan wat kinderspel op Halloween en vertelt op eigen wijze iets over verbondenheid ondanks de dood.
Op 1 november viert de kerk Allerheiligen en daags nadien Allerzielen. Ze worden wel eens verward maar vormen twee kanten van eenzelfde medaille.
Een kaarsje branden. We doen het massaal: thuis, in een kerk, in een bedevaartsoord. Maar waarom?
Hij heette Leon en was overleden in de gevangenis. Meer wisten Mark Vande Voorde en de andere koorleden niet over de man wiens uitvaart ze zongen.
'We onthouden al het moois dat ze ons gaf in haar korte leven', vertelt papa André de Laat. 'Haar lach helpt ons om liefdevol in de wereld te staan.'
Onze selectie is natuurlijk subjectief. Wie is jouw grootste heilige uit onze contreien en vanwaar je grote bewondering?
Begin november tooien we onze begraafplaatsen traditioneel met een kleurrijke bloemenzee. Welke betekenis zit er achter de populaire chrysant?