Vraag naar plaatsen voor eucharistie met paus in Brussel overstijgt ruim de capaciteit

Nu ook de groepsaanvragen voor deze viering zijn in kaart gebracht, blijken er veel meer aanvragen te zijn dan de 35.000 beschikbare plaatsen.
29/08/2024 - 14:16

Op 19 augustus om 10 uur werd een eerste contingent plaatsen beschikbaar gesteld voor individuele aanvragen. Op minder dan twee uur waren alle plaatsen gereserveerd.

Een tweede contingent is bestemd voor parochies en kerkelijke bewegingen die een groepsaanvraag konden indienen tot maximaal 50 personen. Ook hier blijkt, nu alle aanvragen in kaart zijn gebracht, de interesse veel groter dan de beschikbare capaciteit. Er zijn verzoeken uit alle Belgische bisdommen, maar ook uit Noord-Frankrijk, Nederland en Duitsland. De organisatoren van het pausbezoek hebben daarom beslist dat groepen die toch meer dan 50 plaatsen bestelden en soms veel meer, het bij 50 plaatsen moeten houden. De organisatoren zijn zich terdege bewust van de teleurstelling die dit kan teweegbrengen.

Een derde contingent plaatsen is gereserveerd voor personen met een beperkte mobiliteit. Ook hier werden alle plaatsen binnen enkele uren toegewezen.

Een vierde contingent is gereserveerd voor jongeren tot dertig jaar die deelnemen aan Hope Happening, het jongerenfestival dat naar aanleiding van het pausbezoek wordt georganiseerd op de Heizel.

Wegens de grote belangstelling nam het organiserende comité deze bijkomende beslissingen:

Plaatsen die nog zouden vrijkomen, zullen bij voorrang worden toegewezen aan parochies en kerkelijke bewegingen met groepen van 50 personen, die bij voorkeur met de bus komen.

Prioriteit aan de jongeren die zijn ingeschreven voor het Festival Hope Happening en jeugdbewegingen, met 7.500 gereserveerde plaatsen.
Extra schermen in het stadion, zodat nu ook plaatsen met minder goede zichtbaarheid op het altaar aan het publiek kunnen worden aangeboden. Deze plaatsen zullen beschikbaar zijn via de Ticketmaster-website, met een link op www.pausbezoek.bevanaf donderdag 12 september om 10 uur.
Parochies die geen toegang tot het stadion hebben, kunnen eventueel een uitzending op groot scherm in hun kerk te organiseren, met de mogelijkheid om communie uit te delen aan gelovigen die dit wensen.

Halfweg september wordt gecommuniceerd waar langs de openbare weg in Leuven, Louvain-la-Neuve en het Brusselse Gewest het mogelijk zal zijn de paus te zien, ook buiten de afgesloten ontmoetingsplaatsen, waaronder het Koning Boudewijnstadion. En dit in nauwe samenwerking met de overheden bevoegd voor de veiligheid. 

Alle actuele info steeds op www.pausbezoek.be

Meer nieuws

Abbé Pierre in 1955

Ook rijst de vraag of zijn idoolstatus ertoe heeft bijgedragen dat slachtoffers van zijn seksueel geweld en machtsmisbruik niet durfden praten.

Zoals gewoonlijk spreekt de paus tijdens de terugvlucht met journalisten die hem vergezelden op zijn Azië-Oceaniëreis

Amerikaanse katholieken staan op 5-11 voor een moeilijk keuze: een kandidaat die voor abortus pleit of een die 11 miljoen migranten wil deporteren.

Slechts één boog herinnert aan de 13de-eeuwse Walsingham Abbey van augustijner kanunniken

Drie Nigeriaanse augustijnen zullen voorgaan in een van de belangrijkste katholieke bedevaartsplekken van Engeland met 150.000 bezoekers per jaar.

Portret Anselm Grün op groene achtergrond

Benedictijn Anselm Grün verkocht wereldwijd ruim 14 miljoen boeken en werd in meer dan 30 talen vertaald. Ruim 1.000 fans kwamen naar de huldiging.

Duitser Jeremias Schröder voor zijn abdij in Sankt-Ottilien.

Schröder wordt in december pas 60 en was totnogtoe abt in Sankt-Ottilien in Eresing, Duitsland. Hij volgt Amerikaan Gregory Polan op.

Geert Morlion

Morlion (70) is nu deken van Kortrijk. Hij volgt monseigneur Dirk Smet op, die bij het bereiken van de leeftijd van 75 jaar eervol ontslag kreeg.